کرامت؛ اساس سیره پیامبر(ص) و امام رضا(ع) در ساخت جامعه اسلامی است
ارتباط فردا: آیتالله احمد مروی در مراسم اهتزاز بزرگترین پرچم سبز رضوی کشور، در منطقه عباسآباد تهران که دوشنبه (۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) همزمان با آغاز دهه کرامت برگزار شد، در جمع خادمیاران استان تهران، با اشاره به حادثه تلخ بندر شهید رجایی، یاد درگذشتگان این حادثه را گرامی داشت و برای بازماندگان صبر و پاداش نیکو و برای مجروحان شفای کامل را از خداوند متعال مسألت کرد.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه ضمن تبریک فرارسیدن دهه مبارک کرامت، ابراز کرد: مراسم برافراشته شدن پرچم حضرت علی بن موسیالرضا (ع) تنها یک مراسم معمولی نیست؛ این مراسم حرکتی معرفتی، پربار و نمادین است. پرچم امام رضا (ع) نماد کرامت بخشیدن به انسانهاست و ادامهدهنده همان پرچمی است که پیامبر اکرم (ص) برافراشتند؛ پرچم توحید، هدایت و کرامت بشری.
وی خاطرنشان کرد: پیامبر عظیمالشأن (ص) و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) بزرگترین منادیان کرامت انسانی هستند. پیامبر اکرم (ص) در دوران جاهلیت، پرچم عزت و انسانیت را برافراشت و به بشریت شرافت بخشید، چرا که خداوند انسان را با کرامت آفریده است.
مروی افزود: امام رضا (ع) در دوران تاریک بنیعباس، که اخلاق و فضیلتهای انسانی فراموش شده بود، پرچمدار کرامت انسانی بود. حضرت امام رضا (ع) هنگام غذا، غلامان را به سفره خود دعوت میکردند و میفرمودند که در کنار من بنشینند. این رفتار، جلوهای از کرامتی بود که امام رضا (ع) به مردم آن زمان بخشیدند.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: مردمداری و احترام به مردم در تمامی رفتار امام رئوف حضرت رضا (ع) موج میزد؛ در حالی که در آن دوران سیاه، بسیاری برای رسیدن به قدرت، به هر بیاخلاقی متوسل میشدند، امام رضا (ع) وقتی خلافت و ولایتعهدی به ایشان پیشنهاد شد، با عزت و کرامت آن را رد کردند. فضل بن سهل وزیر مأمون در خصوص این بیاعتنایی حضرت رضا (ع) به خلافت، میگوید: در عمرم ندیدم کسی خلافت را اینگونه مورد حقارت و تحقیر قرار دهد. این رفتار امام، درس بزرگی برای شیعیان، محبان و پیروان اهل بیت (ع) است.
وی در ادامه با اشاره به شرایط ایران پیش از انقلاب، ابراز کرد: پیش از انقلاب، ملت ما را حقیقتاً ذلیل کرده بودند و در سفارتهای خارجی برای سرنوشت ما تصمیم میگرفتند. این وضعیت با کرامتی که خداوند به بندگانش داده و پیامبر (ص) و اهلبیت (ع) بر آن تأکید داشتند، سازگار نبود.
مروی ادامه داد: امام خمینی (ره) با الهام از سیره پیامبر (ص) و اهلبیت (ع)، عزت و کرامت را به ملت ایران بازگرداندند. ملتی که مضجع شریف امام رضا (ع) در میان آنهاست و عشق به آن حضرت در دلهایشان جای دارد، شایسته بهترین کرامتها و عزتهاست.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: باید به مردم احترام گذاشت و آنها را دوست داشت، همانطور که سیره پیامبر (ص) و اهلبیت (ع) بود. در صورت مشاهده ناهنجاری، نباید اجازه داد که عصبانیت بر عقلانیت غلبه کند.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) بارها فرمودند: هیچ پیامبری ملتی مانند این ملت نداشته است. رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر فضیلتهای ملت ایران تأکید کردهاند. دستور دین این است که همه را تکریم کنیم و به همه احترام بگذاریم و خادمیاران رضوی باید کرامت امام رضا (ع) را در تمام زمینهها فرهنگی، معیشتی، مشاورهای، رسیدگی به مردم و گرهگشایی از زندگی نیازمندان و غیره، تجلی بخشند.