فرهنگی و هنری > گردشگری و میراث

کشف مقبره‌های ۳۰۰۰ ساله



ارتباط فردا: به گفته وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، مقبره‌های سه دولتمرد برجسته از دوران «پادشاهی نوین» مصر (بین سال‌های ۱۵۳۹ تا ۱۰۷۷ پیش از میلاد) در شهر اقصر کشف شده است.

«سی‌ان‌ان» نوشت، ‌ بنا بر بیانیه این وزارتخانه که روز دوشنبه منتشر شد این کشف در منطقه «ذراع ابوالنجا» انجام گرفته است که یکی از آرامگاه‌های غیرسلطنتی مهم در اقصر است.

طبق اعلام «شریف فتحی»، وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر، این کاوش به‌طور کامل توسط باستان‌شناسان مصری انجام شده است. او این کشف را در پستی در حساب اینستاگرام وزارتخانه «مهم» توصیف کرد و آن را گامی برجسته در ثبت باستان‌شناسی این کشور دانست.

«محمد اسماعیل خالد»، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر نیز در این بیانیه گفت که کتیبه‌های درون مقبره‌ها به گروه کاوش این امکان را داده است تا نام‌ها و عناوین صاحبان این آرامگاه‌ها را شناسایی کنند. او اظهار کرد: برای تکمیل پاک‌سازی و مطالعه باقی‌مانده کتیبه‌ها، کار بیشتری لازم است.

یکی از این مقبره‌ها متعلق به فردی به نام «آمون‌اِم‌ایپت» (Amun-em-Ipet) از دوره رامسسی (که معمولاً شامل دودمان نوزدهم و بیستم می‌شود) است، که احتمالاً در معبد یا دارایی‌های متعلق به خدای آمون که به‌عنوان پادشاه خدایان پرستیده می‌شد، کار می‌کرده است. وزارت آثار باستانی مصر اعلام کرد که بیشتر صحنه‌های موجود در مقبره او به جز تصاویری از حاملان اسباب و اثاثیه و صحنه‌ای از یک ضیافت از بین رفته‌اند.

مقبره‌ای دیگر که به دودمان هجدهم بازمی‌گردد، متعلق به فردی به نام «باکی» است که به‌عنوان سرپرست انبار غلات فعالیت می‌کرده است.

سومین مقبره نیز که متعلق به دودمان هجدهم است، به شخصی به نام «اس» (Es) تعلق دارد که عنوان‌های متعددی داشته است؛ سرپرست در معبد آمون، شهردار واحه‌های شمالی و کاتب.

«عبدالغفار وجدی»، مدیرکل آثار باستانی اقصر که سرپرستی این مأموریت را بر عهده داشت، در بیانیه‌ای از سوی وزارتخانه آثار باستانی مصر، طرح کلی مقبره‌ها را توصیف کرد. به گفته «وجدی»، مقبره «آمون‌اِم‌ایپت» شامل یک حیاط کوچک، ورودی و تالاری مربع‌شکل است که با یک طاقچه به پایان می‌رسد و دیوار غربی آن شکسته شده است.

مقبره «باکی» (Baki) شامل یک حیاط دراز به‌شکل راهرو است که به حیاطی دیگر منتهی می‌شود و به ورودی اصلی راه دارد. یک تالار کشیده به تالار دراز دیگری می‌رسد که در نهایت به اتاقی ختم می‌شود که چاه خاکسپاری او در آن قرار دارد.

مقبره «اس» نیز دارای حیاط کوچکی با یک چاه است، که پس از آن ورودی اصلی و تالاری عرضی قرار دارد که به تالار طویل دیگری می‌رسد که هنوز کامل نشده است.

این مقبره‌ها جدیدترین کشف در شهر اقصر در سال جاری هستند.

در ماه فوریه، یک مأموریت باستان‌شناسی مشترک مصری ـ بریتانیایی، مقبره شاه تحوتمس دوم را کشف کرد، مقبره‌ای که در آن زمان توسط مقام‌ها به‌عنوان کشفی «چشمگیر» توصیف شد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا