یادگار میرزا عیسی وزیر در مجاورت بهشت
همشهری آنلاین- در ضلع غربی حیاط مسجد بروی دیوار یک شجره نامه بروی کاشی های آبی رنگ نوشته شده که نشان می دهد میرزا عیسی از نوادگان امام سجاد(ع) است.
یک حیاط کوچک به وسیله دری آهنی از محوطه مسجد جدا شده که باغچه ای کوچک با تک درخت خرمالو در آن قرار دارد و در اتاق انتهایی حیاط ۲ سنگ قبر وجوددارد. سنگ قبر سفیدی که ۲ فرشته کوچک محافظ آن هستند، مزار میرزا عیسی و و قبر مجاور آن برای برادرزاده میرزا عیسی، «سید محمد انتظامالسلطنه» است که سنگ قبرش با ۲ تبرزین حجاری شده است. چند صندلی که دورتادور اتاق چیده شده و چند عکس روی دیوار، تمام وسایل و تزیینات مقبره میرزا عیسی خان وزیر است. عکس سید محمد انتظام السلطنه، فرزند سیدعبدالله خان (برادر میرزا عیسی)، یکی از این عکسهاست. او در سال ۱۳۳۸ هجری قمری تولیت حرم امام رضا (ع) را برعهده داشت و خادم افتخاری حرم هم بود.
وزیر واقف
یکی از اولین مسئولیتهای میرزا، ریاست نظمیه تهران بود. بعدها با ورود به دربار قجری و قبول مقام وزارت و پیشکاری کامران میرزای نایبالسلطنه که در ۱۲ سالگی حاکم تهران شدهبود، نایبالحکومه پایتخت شد و پیشوند «وزیر» برای همیشه ضمیمه اسمش شد.
یکی از سختترین همهگیریهای وبا در سال ۱۳۰۹ هجری قمری گریبان شهرهای ایران ازجمله تهران را گرفت. در شرایطی که تعداد تلف شدگان از وفا اینقدر زیاد شده بود که چارهای جز دفن گروهی اموات در گورهای دستهجمعی باقی نمانده بود، میرزا عیسی خان وزیر دستور داد دفن اموات با آداب اسلامی و غسل و کفن انجام شود. خودش هم بهطور مستقیم بر این کار نظارت کرد و این دقت و پیگیری تا آنجا ادامه پیدا کرد که جانش را هم بر سر این راه گذاشت و در سال ۱۳۱۰ هجری قمری (۱۲۷۱ هجری شمسی) از دنیا رفت.
یادگاری های وزیر
میرزا علاوه بر ساخت مسجد، یک سوم میراث خود را به ساخت بیمارستان اختصاص داد. شیخ هادی به عنوان وصی میرزا عیسی نظارت بر ساخت و ساز این بیمارستان را به عهده گرفت تا سرانجام در این بیمارستان در سال ۱۳۱۸ قمری افتتاح شد. از دیگر موقوفات میرزا عیسی قنات سراب وزیر است که مظهر آن در گذر «لب تشنه» در خیابان فروزش قرار دارد.