استان ها > لرستان

۳۰ درصد تولید گندم کشور، از مزرعه تا سفره هدر می رود



سیدعماد شاهرخی امروز ( ۳۱ فروردین‌ماه) در همایش گندم و نان، اظهار کرد: ایران یک درصد از جمعیت جهان را داراست ولی ۲ و نیم درصد از گندم جهان را تولید می‌کند.

وی تصریح کرد: با توجه به اقداماتی که در سال‌های قبل در حوزه بهره‌وری و ارتقاء مکانیزاسیون و ناوگان برداشت، بهره‌وری آب و اصلاح بذور مصرفی انجام شده، افزایش قابل توجهی در تولید گندم داشته‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در طول سه سال گذشته، تولید گندم استان از ۱۲۳ هزار گندم به ۵۴۰هزار تن رسیده است.

شاهرخی اضافه کرد: مصرف سرانه گندم در کشور ۱۵۰ کیلوگرم در سال است که متاسفانه حدود ۳۰ درصد از آن به صورت ضایعات و دورریز، هدر می‌رود که عدد بسیار بالایی است، به همین جهت درصدد برآمدیم این همایش را در روز ملی گندم و نان و برگزار کنیم.

وی هدف از برگزاری این همایش را بررسی موضوعات مختلف در راستای فرهنگ سازی مصرف، استفاده بهینه و درست از نعمت‌های خداوند و ترویج فرهنگ مصرف نان کامل عنوان کرد.  

وی ادامه داد: طی چندماه اخیر در راستای کاهش ضایعات، کاهش مشکلات گوارشی و بهینه سازی مصرف نان، دو کارخانه آرد جهت توزیع آرد کامل آماده شده‌اند و به حدود ۲۰ نانوا مجوز داده شده که نان کامل تولید کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از سازمان جهاد کشاورزی لرستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ضمن تجلیل از گندم کاران و نانوایان برتر استان، ابراز امیدواری کرد، با مجموعه این اقدامات بتوان هدررفت و ضایعات تولیدی را که با سختی و مشقت کشاورزان به دست می‌آید کاهش داد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا